醫生資料

男 。 脊醫(脊骨神經科) 。 中環 。 私人執業    6 11
林福傑 Lin Fu Chieh, Andy
好評 6     0 負評
專科 専科類別 脊醫(脊骨神經科)   
地址 地址 香港中環皇后大道中9號25樓2503-04室 (中環站K出口)
電話 診所電話 94934016
診症時間 診症時間 星期一至五︰1000 - 2000 ; 星期六︰1000 - 1800
電郵 info@nymgpaincenter.com
其他資料 紐約脊骨及物理治療中心網站:
https://nymgpaincenter.com/zh
Whatsapp專線:94934016
按此放大地圖


接受醫療券



醫評

共6篇醫評, 正顯示第 1 - 6 篇醫評

kris
共1篇醫評
求診日期: 2019-09-26
費用($): $1000
疾病/求診原因:
頸椎移位
醫生專業有耐性
評論日期 : 2019-11-08

前排覺得左邊背痛,一開始以為系打波拉傷,就無睇醫生,搽左藥油。但休息一排之後仍然覺得有背痛問題,睇左普通科門診之後轉介我睇物理治療,做左一段時間,大概3個月,未見好轉。朋友建議我去睇下骨科或者脊醫。林醫生好有耐心講解,推斷系脊椎或頸椎問題。照左MRI見到系頸椎有小小移位,醫生安排我做矯正同消炎,依家好返,仲可以打返波。

soso
共1篇醫評
求診日期: 2019-09-23
費用($): $1200
疾病/求診原因:
頸椎間盤突出
好醫生推介
評論日期 : 2019-10-02

本人由上年開始有肩頸痛,有時會有頭痛頭暈失眠。之前醫生轉介照左片,有骨刺同頸椎無弧度,因為情況又唔算太嚴重,所以就無再復診同檢查。但係到依家都未見好轉,擔心會有其他問題。睇左林醫生,佢幫我分析症狀既病因,系頸椎間盤突出,壓到神經線,而引致既頸痛頭暈。跟醫生建議依家做緊頸椎錯位既矯正,改善神經線受壓問題。

maddieee
共1篇醫評
求診日期: 2019-08-16
費用($): $1200
疾病/求診原因:
坐骨神經痛, 椎間盤突出
好醫生推介
評論日期 : 2019-08-26

我之前有坐骨神經痛,最近有復發跡象,時不時有腰痛,腳痛既問題,成日痛到訓唔到,住院幾日,只係開止痛藥同安排做物理治療,都無大用。出院之後仍然系無改善。上網見到林醫生都有幾多網民推薦,評語都幾好,就約時間上去睇。佢睇左磁力共振報告之後話系椎間盤突出,就安排我做脊骨矯正同超聲波。林醫生矯正手法好專業,期間無感受到痛楚。3次療程已經感受到好大差別!腰痛腳痛都無甘頻密。值得推介!

danielt
共1篇醫評
求診日期: 2019-06-20
費用($): $1000
疾病/求診原因:
骨刺
好醫生推介
評論日期 : 2019-08-14

好耐之前因為肩頸痛睇過林醫生,林醫生手勢好好,好多謝佢果時醫好我。今年年頭檢查到尾龍骨有骨刺,小腿成日覺得痠痛同腳麻痺,又搵番林醫生,照左X光片發現有骨刺壓著神經線,所以會有痛同麻痺既感覺。林醫生幫我消炎同做矯正,慢慢少左麻痺同無力既症狀。林醫生手法純熟,治療效果都好顯著。雖然療程仲未完,但係我好有信心林醫生可以醫好我。

magic305
共1篇醫評
求診日期: 2019-02-11
費用($): $1300
疾病/求診原因:
腰背痛
有醫德又有經驗的醫生
評論日期 : 2019-04-03

坐得耐就覺得腰背痛,之前有睇過中醫推拿,推完果幾日好似鬆少少,但之後仍舊覺得痛,返工時坐得耐時痛得更利害。後來同事介紹叫我睇脊醫,佢話之前屋企人都係睇脊醫頸痛都好返。第一次去到診所等了一會,睇醫生時醫生都好細心,有問清楚我的情況,照完X光後發現原來我除了脊骨歪了,頸骨都直了,應該是因為我長期對住電腦工作,希望矯正後唔會再痛啦。

張先生
共1篇醫評
求診日期: 2019-01-04
費用($): $800
疾病/求診原因:
坐骨神經痛
醫好坐骨神經痛
評論日期 : 2019-03-18

由於日日都要搬重野,成日都覺得條腰痛,有次想快D收工所以一次過搬兩箱野。夜晚返到屋企條腰都覺得痛,諗住搽下藥同休息下會無事,點知愈來愈痛,之後仲痛到返唔到工。後來睇醫生先知原來係坐骨神經痛。連續做左幾個月治療,都已經覺得好返8,9成,起碼返到工做野時唔痛,唔會影響搵食。林醫生好專業,態度亦好。



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼