醫生資料

男 。 物理治療師 。 旺角 。 私人執業    6 0
陳理國 Chen Li Kwok, Ken
好評 6     0 負評
專科 専科類別 物理治療師   
地址 地址 香港旺角彌敦道610號荷里活商業中心1415室
診症時間 診症時間 星期一至日 9am-9pm (需要預約查詢)
專業資格 香港註冊物理治療師 (Hong Kong Registered Physiotherapist), 香港理工大學物理治療學士 (BSc in Physiotherapy), 香港中文大學醫療服務管理碩士 (MSc in Health Services Management), 香港物理治療學會認可針灸師 (HKPA Accredited Acupuncturist)
電郵 info@plexusphysio.com.hk
其他資料 聚匯物理治療中心 Plexus Physiotherapy Centre www.plexusphysio.com.hk
按此放大地圖




醫評

共6篇醫評, 正顯示第 1 - 6 篇醫評

raymond
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-01
費用($): $980
疾病/求診原因:
肩周炎
很推介!
評論日期 : 2017-11-21

不知是年紀開始大還是長期勞損,手舉高時會痛,慢慢開始舉不到很高,上網搜尋到物理治療可以改善這個問題,就膽大試一試。陳治療師用了一些儀器及手法治療去改善這問題,每一次手法治療我是很痛的,但見到手舉高的幅度越來越大,我就知道是有效果,陳治療師都說,因為忍到痛,我康復的速度都比其他人快得多,今日陳治療師說我的情況很好,已經不用再來。沒有想過拖了這麼久的問題,會這麼快好。很感謝陳治療師的細心治療。

james
共1篇醫評
求診日期: 2017-10-30
費用($): $680
疾病/求診原因:
拗傷
唔覺意整親,唔睇治療都唔知咩原因
評論日期 : 2017-11-02

之前有做開運動,間唔中都會整親但抖幾日就冇事。早排同朋友去行山,叉錯腳拗一拗,以為冇咩野,點知隻腳越黎越腫,於是決定搵返陳生睇一睇。睇完發現好傷,陳生話當時拗到就應該要睇醫生,好彩做左幾次物理治療好返D,而家都有Keep住睇陳生。

如果大家都有發生我呢種情況,就唔好再等,即刻去睇醫生,避免傷上加傷!

eric
共1篇醫評
求診日期: 2017-09-22
費用($): $700
疾病/求診原因:
運動創傷
扭傷
評論日期 : 2017-09-22

今次朋友整親,帶左佢去睇陳生,陳生幫朋友做衝擊波治療個陣,朋友的反應完全同我一樣,都係覺得好痛,但朋友做左一個星期到就好見效,可能做得比我個陣頻密,朋友都好滿意治療的效果,仲話如果又拗柴,實搵陳生!

yumi
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-17
費用($): $700
疾病/求診原因:
足底筋膜炎
Good
評論日期 : 2017-09-13

我間中會有腳痛,但返工唔穿得波鞋,不是穿平底鞋就是穿高跟鞋,一開始加左腳墊都好似好左,但過一排就變返原本咁,去左睇陳生之後,休息左一段時間,隻腳好左,至少唔會突然痛返。謝謝!

michelle
共1篇醫評
求診日期: 2017-04-05
費用($): $700
疾病/求診原因:
手痛
再次推介!
評論日期 : 2017-09-09

之前我有足底筋膜炎,去看了物理治療師陳生,效果很好,今次手出現痛楚,我再次到陳生的中心做治療,陳生態度依然友善,仍然會仔細檢查及治療,十分推介!

mary
共1篇醫評
求診日期: 2017-06-28
費用($): $700
疾病/求診原因:
椎間盤突出
感謝!
評論日期 : 2017-09-05

當我發現我腰痛的原因是因為椎間盤突出,我便上網查找不同的治療方法,輾轉之下到了聚匯物理治療中心,嘗試進行物理治療。物理治療師Ken先了解我的情況,再進行檢查。經仔細檢查後,原來我的問題很容易就可以解決。我聽從治療師Ken的建議,兩星期Keep住做物理治療,注意日常活動有什麼不能做。雖然治療師Ken說明是有復發的機會,但只要好好保養就能避免經常發生。物理治療師Ken不但很詳細地解答我的問題,更教我很多平日保養的方法,而且不斷安慰我只是小問題,減輕我的憂慮。現在我的情況已經好轉很多,感謝物理治療師Ken的細心診治。



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼