醫生資料

女 。 牙科 。 西營盤 。 私人執業    7 1
吳璧君 Zevon Ng
好評 7     0 負評
專科 専科類別 牙科   
專治疾病 牙痛
牙周病
牙齒意外脫落
牙齦炎/牙肉發炎
牙齒神經痛
醫療服務 植牙
箍牙
剝智慧齒
漂白牙齒
脫牙
地址 地址 香港西營盤皇后大道西323號安達中心地下2號舖
電話 診所電話 3956 8041
診症時間 診症時間 星期一至六︰1000-1300 ; 1430-2000 ; 星期日︰ 1000-1400 ; 公眾假期︰1000-1300 ; 1430-1800
專業資格 香港大學牙醫學士 2012
醫療保險
語言 中文   英文  
電郵 syp@cjdental.hk
傳真號碼 3956 8042
其他資料 思傑牙科醫務集團 ; 網址:http://cjdental.com.hk/
按此放大地圖


提供緊急服務



醫評

共7篇醫評, 正顯示第 1 - 7 篇醫評

Kwok Mi
共1篇醫評
求診日期: 2018-03-16
費用($): $1500
疾病/求診原因:
洗牙, 補牙
手勢好好既醫生
評論日期 : 2018-03-19

第一次去吳醫生度睇牙,本來諗住只係洗牙,但經過吳醫生檢查牙齒後,知道有2隻牙齒蛀了,好彩蛀得唔深,所以即日補牙,吳醫生態度專業,而且很細心,值得推介。

cally
共1篇醫評
求診日期: 2016-07-20
費用($): $380
費用附註:
洗牙
疾病/求診原因:
檢查+洗牙
效果好好, 醫生意見有禮貌專業
評論日期 : 2016-10-06

一直想找位洗牙比較認真而收費又合理的牙醫. 吳醫生真的好好, 態度友善, 不亂收費. 不會好似坊間有些醫生洗牙只需幾分鐘便說呢D好難一次過洗, 半年後再來洗, 咁就算數. 洗得好乾淨, 檢查牙齒後真的需要做才做, 不需要的會老實說. 真是一位好好的醫生.

Salvis
共1篇醫評
求診日期: 2016-01-29
費用($): $300
費用附註:
cleaning
疾病/求診原因:
Dental cleaning
great experience
評論日期 : 2016-01-29

Having not been to the dentist for a few years I was a bit apprehensive. The staff were very welcoming and professional. I received my appointment time quickly and it all went very well. I was made to feel very comfortable. The options for my treatment were explained to me clearly. Very happy with the service

carrie
共1篇醫評
求診日期: 2015-10-07
費用($): $730
費用附註:
補牙加X光片
疾病/求診原因:
補牙
補牙
評論日期 : 2015-10-18

因有蛀牙到診,醫生首先檢查牙齒並照了X-Ray,之後醫生便向我詳細解釋,補牙時也會先和我說要做些什麼,醫生和姑娘也知道我很害怕及緊張,他們都會安慰我不用害怕,我因為某些原因不能一次過補幾隻蛀牙,醫生建議分開我補,同時也向我解釋下次補牙的程序,讓我覺得非常清晰及安心,曾醫生的手勢也很好,沒有不適的感覺.醫生和姑娘也很友善,價錢合理

Choi
共1篇醫評
求診日期: 2015-07-24
費用($): $300
費用附註:
洗牙連檢查
疾病/求診原因:
洗牙連檢查
洗牙
評論日期 : 2015-07-28

講解清晰,收費合理.
唯獨是姑娘睇得出比較新,需要再熟手多D

醫生仲提我以後要多用牙線,保持淸潔。下次洗牙係半年後,我到時一定會返去覆診!

Wah
共1篇醫評
求診日期: 2015-06-22
費用($): $300
費用附註:
洗牙
疾病/求診原因:
洗牙
值得推薦的洗牙好去處!
評論日期 : 2015-06-23

本人幾年前睇過一個衰牙醫之後, 從此便怕了睇牙醫, 直至有同事推介吳醫生。吳醫生十分專業, 每個過程都會同你解釋清楚, 洗牙十分細心, 唔會整痛你, 姑娘都好專業有禮貌。洗牙$300, 收費老實。洗牙手勢好好, 呢D咁好既醫生及姑娘真是好難搵, 十級推薦俾所有有需要人士。

paul
共1篇醫評
求診日期: 2015-06-09
費用($): $300
費用附註:
洗牙
疾病/求診原因:
檢查+洗牙
Cleaning Day
評論日期 : 2015-06-17

I went for my teeth cleaning and Dr Ng did a really good job.
its not that painful as I thought and her explanation towards my dental problems is very detailed.



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼