醫生資料

男 。 註冊中醫 。 註冊中醫 (針灸) 。銅鑼灣 。 私人執業    6 0
徐家健 Tsui Ka Kin
好評 6     0 負評
專科 専科類別 註冊中醫    註冊中醫 (針灸)
專治疾病 脊椎病
肩周炎
腰椎間盤突出症
坐骨神經痛
偏頭痛
地址 地址 香港銅鑼灣軒尼詩道458 – 468號金聯商業中心17樓03室
電話 診所電話 9632 2174
診症時間 診症時間 星期一至六︰0930 - 1300︰1430 - 1900
參考診金 參考診金 $400-$600
專業資格 香港浸會大學中醫學學士 ; 香港浸會大學生理醫學(榮譽)理學士 ; 香港大學家庭醫學及基層醫療學系 - 臨床皮膚醫學證書課程 (Certificate Ccouse In Clinical Dermatology) ; 香港急症醫學會–緊急醫學課程 (Certificate in Emergency Medical Responder Course) ; 中醫訪問學者計劃臨床培訓 (骨傷科) ; 香港中醫骨傷學會第二十屆理事會理幹事 ; 世界中醫藥學會聯合會骨關節疾病專業委員會理事 ; 香港島各界聯合會中西區地區委員會 - 中醫健康顧問團顧問
語言 中文   普通話  
電郵 kakin6a@hotmail.com
其他資料 Facebook 網站專頁名稱︰徐家健-徐醫/銅鑼灣/整脊/針灸/推拿
按此放大地圖




醫評

共6篇醫評, 正顯示第 1 - 6 篇醫評

christine
共1篇醫評
求診日期: 2019-07-15
費用($): $740
費用附註:
針灸 復位 中藥 推拿手法
疾病/求診原因:
頭部神經痛症
多年月經頭痛醫番好
評論日期 : 2020-01-10

多年來月經時頭痛經常困擾住我,一直都係靠食止痛藥止住痛,後來經朋友介紹去搵徐醫師醫治,醫師說我有頸椎的移位,記得醫師話頸椎第一第二節都有,所以經絡阻塞,血氣上唔到頭部, 黎月經時血氣更差,所以成日都會痛。
經過一個多月來的針灸、整復頸椎和中藥的調理,內外夾攻,現在月經頭痛發作的次數比以前少左好多,即使間中有發作,亦都一次比一次輕。

誠意推介呢位好醫生!!

TIFFANY
共1篇醫評
求診日期: 2019-11-15
費用($): $500
疾病/求診原因:
多年頸肩背痛
中環上班族的福音
評論日期 : 2019-12-04

我在中環番工的,成日低頭工作令我的頸肩長期疼痛,試過在中環找醫生睇,收費好貴(差唔多上千)但效果又唔覺得好好,後來在網上找到徐醫師,佢診所在銅鑼灣,交通都好方便,試過幾次覺得佢效果幾好,肩頸痛依家都少左好多,價錢唔貴($500一次),收費合理,推介俾大家。

cecilla
共1篇醫評
求診日期: 2019-11-01
費用($): $500
疾病/求診原因:
五十肩, 肩周炎
扭親腰向醫師求救
評論日期 : 2019-11-25

昨晚訓覺的時候突然間扭親腰,諗著訓一晚休息下就會無事。點知訓醒覺反而條腰仲痛多左,痛到直頭落唔到地,打俾徐醫師預約,佢叫我訓床訓一陣等條腰鬆番了落到地先再過黎睇。我就跟住照做,到中午條腰鬆D真係落到地了,就拿拿臨過去睇徐醫師。醫師話我盆骨同腰骨都歪左一邊,兩邊腰都緊曬,所以痛得咁犀利!
做完治療之後,條腰終於鬆番D,坐低起身都無咁辛苦喇。醫師話我要覆診。我會乖乖聽話嫁喇,多謝醫師幫忙

mark
共1篇醫評
求診日期: 2019-10-15
費用($): $500
費用附註:
診金 針灸 復位手法
疾病/求診原因:
膝痛症
膝痛即時減輕
評論日期 : 2019-10-17

我膝痛左十年有多,曾經睇過好多醫生.有時痛,有時唔痛.
近一年都無咩痛過了,最過又開始痛番.朋友介紹我去睇徐醫師.
醫師幫我檢查完之後同我講,原來我有長短腳的問題,痛果隻腳就長左1CM.所以膝部成日反反覆覆咁痛左咁多年.時好時壞.咁佢就幫我做治療,完左起身踩落地的時候,膝部真係痛少左.好神奇,即時見到效果.呢個醫師係得既.

cherry
共1篇醫評
求診日期: 2019-10-02
費用($): $500
疾病/求診原因:
頸膊痛
價錢超值
評論日期 : 2019-10-15

之前在FB搜尋到徐醫師,看過他寫的文章和病人的片段,見到效果都好好,所以去之前都覺得對佢有信心。
上到去睇病,醫生又會好有心機咁解釋病的成因同醫治方法,佢話有咩唔明就問佢,佢都會解釋得好好。
經過徐醫師幾次的針灸同復位之後,我的頸膊痛真係鬆左好多,全靠徐醫師,將我多年來的頸膊痛都治好!價錢合理超值。比起出面好多的醫師,針完一輪都唔知醫唔醫得好你,所以徐醫師係超值既。

LUNG
共1篇醫評
求診日期: 2019-08-21
費用($): $500
費用附註:
針灸、正骨復位、手法
疾病/求診原因:
急性腰扭傷
立即見效
評論日期 : 2019-08-22

昨晚在床上側卧左成個鐘之後出開腰椎疼痛.到第二天朝早起身痛得更加犀利左,條腰唔能夠完全伸直,個上身都側左埋一邊,所以即刻過海去搵番徐醫師救命.

做完治療後,條腰即刻鬆番好多,可以伸得直,上身明顯無側埋得咁犀利.好彩有徐醫師,值得推介!!!



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼