醫生資料

男 。 牙科 - 牙周治療科 。 上環 。 私人執業    2 0
謝嘉濠 TSE CARL
好評 2     0 負評
專科 専科類別 牙科 - 牙周治療科   
專治疾病 基本牙科服務
牙周治療
地址 地址 香港上環皇后大道中270-276號中央大廈2樓B室
電話 診所電話 3599 3369
專業資格 香港大學牙醫學士 2006 BACHELOR OF DENTAL SURGERY OF THE UNIVERSITY OF HONG KONG; 香港大學牙醫碩士(牙周病學) 2011MASTER OF DENTAL SURGERY IN PERIODONTOLOGY OF THE UNIVERSITY OF HONG KONG; 香港大學牙周病學高級文憑 2012 ADVANCED DIPLOMA IN PERIODONTOLOGY OF THE UNIVERSITY OF HONG KONG; DIPLOMA OF MEMBERSHIP IN PERIODONTICS OF THE ROYAL COLLEGE OF SURGEONS OF EDINBURGH 2013香港牙科醫學院院士(牙周治療科)專科 2015 FELLOW OF THE COLLEGE OF DENTAL SURGEONS OF HONG KONG IN THE
SPECIALTY OF PERIODONTOLOGY; 香港醫學專科學院院士(牙科) 2015 FELLOW OF THE HONG KONG ACADEMY OF MEDICINE (DENTAL SURGERY)
語言 中文   英文   普通話  
電郵 drcarltse.clinic@gmail.com
按此放大地圖


提供緊急服務 接受醫療券



醫評

共2篇醫評, 正顯示第 1 - 2 篇醫評

LYY
共1篇醫評
求診日期: 2018-09-12
費用($): $700
費用附註:
洗牙:500-700(視乎清潔度度)
疾病/求診原因:
較長時間沒洗牙,牙齦出血,牙石較多
終於找到一個專業&良心牙醫
評論日期 : 2018-09-12

一直沒有對牙齒保養意識,之前門診叫我搵牙醫要檢查牙齦,經朋友介紹下才睇謝醫生。以前睇過一些牙醫洗牙,但一進去就叫我拔智慧齒,照x光去想我比額外收費。但謝醫生沒有太硬銷,一開始為我每顆牙做牙袋檢查,之後為我洗了接近40分鐘,每當到一些酸軟位置會叫我忍一忍。連智慧齒裡牙齦,牙縫又洗得好乾淨。勝過出面d牙醫五到十分鐘就洗完,洗完同冇洗一樣。細心提示酸軟既位置,起碼讓客人有種心理準備。遇到謝醫生能讓我沒有那麼畏懼牙醫。最黎還教我用牙線教了2-3分鐘,也示範了幾次給我看。能感受到謝醫生的專業及敬業服務態度。

Porsche
共1篇醫評
求診日期: 2018-05-29
費用($): $500
費用附註:
補牙、洗牙
疾病/求診原因:
補牙,洗牙
細心而有耐性解釋的牙醫
評論日期 : 2018-05-31

我之前覺得隻牙食嘢有啲爽較真痺,諗住去補牙,搵咗好耐,決定去呢間試吓,去到,牙醫先幫我檢查之,後來說,其實我隻牙可不用去補,可先用一些牙膏去嘗試吓先,如果唔痛就可以唔補,但我有兩隻牙套是連埋一起,那牙縫內是好難清潔,也沒想過原來可以清潔噢,好開心,原來只要用一啲專用啲嘅牙線先得(之前都沒有醫生跟我就過),謝醫生比想像中好有耐性教我用,又解釋得詳細,最後只是洗牙就可以了,還買了一些牙線.



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼