醫生資料

女 。 皮膚及性病科 。 旺角 。 私人執業    7 1
屈綺文Wat Yee Mun, Mildred
好評 7     0 負評
專科 専科類別 皮膚及性病科   
專治疾病 脫疣,肉粒
暗瘡
玫瑰痤瘡
牛皮癬
濕疹
醫療服務 激光去斑
皮膚手術
冷凍治療
性病檢查及治療(包括 Prep/PEP)
地址 地址 九龍旺角彌敦道700號T.O.P. 705-706室 (MTR B2/B4出口)
電話 診所電話 2868 6116
診症時間 診症時間 星期一至六︰0930 - 1830
參考診金 參考診金 $600-$800
專業資格 MBBS(HK)香港大學內外全科醫學士;
MRCP(UK) 英國皇家內科醫學院院士;
PgDipPD (Cardiff) 卡迪夫大學實用皮膚科深造文憑 ;
MSc (Epidemiology) (Lond) 英國倫敦大學流行病學碩士;
FHKCP 香港內科醫學院院士;
FHKAM (Medicine) 香港醫學專科學院院士(內科)
語言 中文   英文   普通話  
電郵 contact@dermedicos.hk
按此放大地圖




醫評

共7篇醫評, 正顯示第 1 - 7 篇醫評

Patrick
共1篇醫評
求診日期: 2019-05-07
費用($): $700
費用附註:
診金,未包手術費
疾病/求診原因:
粉瘤
醫生專業,值得推介
評論日期 : 2019-07-16

身上有粒粉瘤經常發炎,非常困擾,排政府割要等成兩年,想快啲攪掂佢,所以搵左屈綺文醫生幫我做手術。估唔到醫生真人真係同啲醫評所講既一樣咁nice, 好隨和,又唔會擺架子,有問必答,做手術手勢都好好,而家傷口已緻好番八八九九了,所以我都係度留番個評語,推介一下屈醫生。

ngs
共1篇醫評
求診日期: 2019-05-07
費用($): $1000
疾病/求診原因:
脫疣經歷
評論日期 : 2019-05-24

對手有幾粒疣,其中一粒都幾大幾厚仲成日痛,但因為驚做手術所以一路都唔敢睇醫生,後來有個同事睇過屈醫生話佢好好人同細心,所以的起心肝去睇下

醫生建議我做冷凍治療,佢解釋得好詳細喎,個過程同之後既護理都講得好清楚,佢話有機會要做幾次先清到,咁我有心理準備,但點知到最後只係做咗兩次療程就攪掂咗,確係有啲喜出望外,真係要係度多謝屈醫生

Dan
共1篇醫評
求診日期: 2019-04-10
費用($): $700
費用附註:
診金, 未包手術費
疾病/求診原因:
極多疣
有耐性細心價錢公道和手術好的醫生
評論日期 : 2019-04-10

我身上有極多疣,看個兩個皮膚科醫生,第一個醫生在中環是很犀利差勁,而且痛到如酷刑般受不了,所以我上網找第二個,就是找到了屈醫生。

屈醫生很有耐性和細心檢查身上的疣,很尊重病人,最緊要是清除疣的手術基本上不痛或合理的小痛,經過幾次激光清除,終於可以清走身上的疣,感謝屈醫生這段時間的治療和照額,直得讚賞。

Miu
共1篇醫評
求診日期: 2019-03-25
費用($): $1300
疾病/求診原因:
暗瘡
有耐性的好醫生
評論日期 : 2019-04-07

上星期第一次去睇屈醫生,約左四點,準時到,見仲有幾個響我前面,後尾差唔多等左45分鐘就到我,一入到去,醫生係咁同我講唔好意思,話因為之前要做個臨時手術所以遲咗,不過其實我又覺得無咩嘢姐,平時我帶我阿媽去睇個腸科,次次都閒閒地等個幾兩個鐘添啦。
講真屈醫生同我睇症時真係好詳細,唔會話好趕咁,仲有問必答唔嫌煩,見我個樣有啲唔明仲即時上網搵啲圖再解釋我聽,啲藥點用又講埋,我覺得佢好細心,我會推介俾有需要既朋友

祖兒
共1篇醫評
求診日期: 2019-02-25
費用($): $1100
費用附註:
3日藥加藥膏
疾病/求診原因:
皮膚過敏
服務態度好好
評論日期 : 2019-02-25

係醫評見到好,所以就來睇下

佢開左啲冇類固醇既藥比我今晚開始用,用一段時間再來評分!

總括態度良好,搵埋圖片比你睇有冇以前試過出現突發狀態

denise
共1篇醫評
求診日期: 2019-01-08
費用($): $1200
疾病/求診原因:
暗瘡治療
暗瘡治療
評論日期 : 2019-02-11

囡囡踏入青春期,開始有暗瘡煩惱,之前情況都不算嚴重,並沒有看醫生,只是用坊間買到的配方藥搽,都叫做處理到。但前陣子可能考試同功課壓力,以致情況惡化了很多,令到囡囡好困擾同覺得好唔開心,所以決定帶她看專科醫生希望幫到她。
我們是在網上找到屈醫生的,因為她的診所星期六也有應診所以比較方便我們。屈醫生詳細地問了許多囡囡的病歷,生活習慣,清潔皮膚方法,處理暗瘡方法等等,之後就跟我地商量治療方案和注意事項等,而且亦回答了我們的疑問。我們都覺得屈醫生很專業,囡囡看完醫生後心理上亦舒緩了得多。
現在囡囡服食抗生素及搽藥,以及依照醫指示潔膚和潤膚。雖然未完全根治,但已見到情況已經受控,我們都十分感謝屈醫生的用心診治。

mandy_kcf
共1篇醫評
求診日期: 2019-01-18
費用($): $4000
疾病/求診原因:
疣,雀斑
打疣和雀斑分享
評論日期 : 2019-01-29

之前媽媽濕疹發作加感染帶咗佢去睇過屈醫生,嗰時我見屈醫生都幾好傾所以順便問咗關於脫疣同打斑既嘢。其實我塊面一向都有好多疣同雀斑,不過就唔敢去美容院攪,聽完醫生解釋之後,最後book 咗時間做。

做既過程都無乜嘢,亦都唔覺得有咩痛,屈醫生都幾細心,一路做都有問我覺得點同有無事,結焦咗大約十日就差不多甩晒,我覺得好滿意



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼