醫生資料

男 。 耳鼻喉科 。 旺角 。 私人執業    10 0
許銳祥Hui Yui Cheung Nelson
好評 10     0 負評
專科 専科類別 耳鼻喉科   
專治疾病 扁桃腺手術
鼻敏感/ 鼻竇炎/ 鼻炎
睡眠窒息症
中耳炎/ 外耳炎/ 耳朵發炎/ 耳水不平衡
聲音沙啞/ 喉嚨痛
醫療服務 突發性失聰診斷及治療
修補耳膜
耳鼻喉疾病治療
耳鼻喉門診小手術及入院手術
睡眠窒息症診斷及手術
地址 地址 九龍旺角彌敦道688號旺角中心一期20樓2018-2019室
電話 診所電話 2151 9451 / 2151 9452
診症時間 診症時間 星期一至五: 10:00am - 1:00pm; 2:30pm - 6:00pm
星期六:10:00am - 1:00pm
星期日及公眾假期全日休息
專業資格 香港中文大學內外全科醫學士 MBChB(CUHK);
英國愛丁堡皇家外科醫學院院員 MRCSEd;
香港耳鼻喉科醫學院院士 FHKCORL;
香港醫學專科學院院士(耳鼻喉科) FHKAM(Otorhinolaryngology);
英國愛丁堡皇家外科醫學院耳鼻喉科院士 FRCSEd(ORL)
電郵 eliteent20f@gmail.com
傳真號碼 21519453
其他資料 Whatsapp: 52868782 / Mobile: 63184111
按此放大地圖




醫評

共10篇醫評, 正顯示第 1 - 10 篇醫評

Andy
共1篇醫評
求診日期: 2019-03-11
費用($): $2000
費用附註:
手術及診症
疾病/求診原因:
耳朵息肉
細心診症
評論日期 : 2019-11-18

因耳背息肉,介紹下到許醫生診症,需到醫院進行小手術切除,排期時間妥善,短時期已能安排。手術期間及拆綫後,許醫生均細心治理關懷,減少疤痕增生。

Soso
共1篇醫評
求診日期: 2019-05-22
費用($): $900
疾病/求診原因:
外耳炎
困擾的外耳炎
評論日期 : 2019-11-12

許醫生細心有耐性,把我困擾很久的外耳炎治理好,很久也沒有再復發了。之前外耳不斷反覆發炎 痕癢、睇過其他耳鼻喉,睇完,查完藥膏又復發。

自從上次醫生幫我清洗耳仔之後,除咗搽藥膏之外,更加重要係好有耐性咁教我生活上點樣護理,盡量避免復發。

收費合宜、細心有耐性

Wanmak
共1篇醫評
求診日期: 2019-09-04
費用($): $56000
費用附註:
住院手術費
疾病/求診原因:
左右两邊鼻嚴重鼻塞
鼻中隔手術
評論日期 : 2019-10-30

6月第一次睇許醫生,到九月許醫生替我做手術, 成個過程都很順利, 多謝許醫生很專業詳細地為我解釋手術的原因及過程, 姑娘們亦都很好, 很有禮貌, 非常有責任感, 她們很有耐性地解答我所有入院嘅問題, 幫助我對齊全部入院所需要的文件。去到做手術當日心情比較緊張, 好多問題都重覆問了許醫生幾次, 但許醫生仍然很有耐性地解答我的疑問, 令我覺得好安心。 手術完結, 麻醉藥過後醒來 , 除了两個鼻孔塞滿棉花外, 我並沒有感覺到痛楚, 亦沒有任何表面傷口。第二天出院, 棉花取走後我亦都冇感覺到任何嘅痛楚不適, 只有鼻塞。我想必定是許醫生的手術做得太好了, 做完手術的傷口一點痛楚都沒有, 鼻子也沒有腫脹及也沒有表面傷口。 一個月後, 現在兩邊鼻孔再沒有鼻塞了, 呼吸非常暢順。多謝許醫生, 非常感激你為我解決了困擾十年的鼻塞問題。

Welberyim
共1篇醫評
求診日期: 2019-10-19
費用($): $0
費用附註:
於醫院進行
疾病/求診原因:
鼻鼾,睡眠窒息
很耐心、細心、放心,解釋詳細
評論日期 : 2019-10-19

找了許醫生處理持續已久的鼻鼾問題。許醫生很有耐性地答了我很多問題,解釋哂成個過程,安排在醫院做睡眠測試。
許醫生仲幫我睇保單條款,填保險表格,等我完全唔駛擔心claim 保險既事。
很有醫德的醫生!

Kelvinli204
共1篇醫評
求診日期: 2019-10-18
費用($): $800
疾病/求診原因:
耳朵發炎
耳朵發炎,原來會發毛嫁
評論日期 : 2019-10-18

耳仔耳鳴左一段時間,經朋友介紹認識了許醫生,先去求診!見完許醫生佢叫我唔好出外採咁多耳(因為我成日去採耳)會比較容易感染!睇完之後細心分析講解點解會咁!有時醫得好與壞我唔知道,因我相信細心同願意聽你講的醫生絕對係最好的醫療效果

TreTam
共1篇醫評
求診日期: 2019-09-21
費用($): $1000
費用附註:
Prescription & Diagnosis
疾病/求診原因:
Sinusitis
Detail Diagnosis
評論日期 : 2019-09-30

Dr. Hui was very caring and handle the procedure very patiently. He cares about my worry of the diagnosis and explained the procedure in full detail

JK
共1篇醫評
求診日期: 2019-09-04
費用($): $750
費用附註:
診金
疾病/求診原因:
睡眠窒息症
睡眠窒息症
評論日期 : 2019-09-05

個囡前幾個月出世,俾老婆話我鼻鼾聲嚇醒咗個囡,聽friend 講佢都有呢個問題,又係老婆頂唔順叫佢睇醫生,佢推介左許醫生,入院做左睡眠測試,許醫生都冇叫我地用一啲比較激進嘅處理方式,主要教返我做運動減磅減少煙酒試咗效果先,解釋細心,最重要佢明白呢件事對我剛做人爸爸嘈醒個囡嗰種心理壓力(我估佢都有小朋友)

ET
共1篇醫評
求診日期: 2019-08-10
費用($): $700
費用附註:
檢查費、藥水
疾病/求診原因:
耳朵發炎
好有耐性、好詳細
評論日期 : 2019-08-13

許醫生細心、檢查認真,對嬰兒很有愛,會先作問診再作逐一檢視,亦不會刻意用藥,不會濫收費用,嬰兒離開診所時滿意開心

Adrian
共1篇醫評
求診日期: 2019-06-08
費用($): $600
費用附註:
診金
疾病/求診原因:
流鼻血
小朋友時常流鼻血
評論日期 : 2019-06-17

小朋友三歳時常流鼻血,一直以為是天氣轉變的原因。後來,經許醫生細心診症後,發現小兒因鼻腔有問題,而導致時常流鼻血。經許醫生講解後,本人處理時用更恰當的方法。許醫生是一位耐心和對小朋友有愛心的人。

Fai
共1篇醫評
求診日期: 2018-11-24
費用($): $500
疾病/求診原因:
鼻敏感、鼻塞
專業有耐性的好醫生,值得推介!
評論日期 : 2018-11-30

天氣轉涼,我的小朋友鼻敏感發作,鼻很塞,感到很辛苦。許醫生很有耐性地為我的小朋友進行檢查,而且亦詳細地解釋他鼻敏感的成因等等。許醫生真的是十分專業,而且又有耐性,值得推介!



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼