醫生資料

男 。 皮膚及性病科 。 中環 。 私人執業    21 12
陳厚毅CHAN HAU NGAI, KINGSLEY
好評 21     0 負評
專科 専科類別 皮膚及性病科   
專治疾病 暗瘡
濕疹
脫髮
牛皮癬

醫療服務 皮膚激光治療
激光去斑
肉毒桿菌素注射
透明質酸注射
冷凍治療
地址 地址 香港中環畢打街1-3號中建大廈3樓311-315室
電話 診所電話 2613 2311
診症時間 診症時間 星期一 : 0830-1830
星期二 : 0830-1830
星期三 : 0830-1830
星期四 : 0830-1830
星期五 : 0830-1830
星期六 : 0830-1430
參考診金 參考診金 $800以上
專業資格 香港大學內外全科醫學士 2000
英國皇家內科醫學院院士 2004
英國格拉斯哥大學皮膚病科文憑 2006
香港內科醫學院院士 2007
香港醫學專科學院院士(內科) 2007
電郵 kingsleychanhk@gmail.com
按此放大地圖




醫評

共21篇醫評, 正顯示第 1 - 10 篇醫評

W Tang
共1篇醫評
求診日期: 2016-12-06
費用($): $1300
疾病/求診原因:
Acne
A wonderful doctor
評論日期 : 2017-01-10

Dr Chan has been a wonderful doctor with great work ethic. He provides great medical care for my skin and he always willing to listen and talk more about my daily life so he always provide more personalised advice. We can therefore build a good friendship this is not I can do with other doctors given the one I have been consulted for more than 10 years.
I am very impressed by thoughtfulness , patience and care and my acne gets much better after few months of treatments

peter
共1篇醫評
求診日期: 2016-09-01
費用($): $1000
疾病/求診原因:
脫髮
super nice 醫生
評論日期 : 2016-09-24

自己有脫髮問題, 醫生介紹左支防脫髮洗頭水, 用左之後效果好好, 甩少左一半, 醫氐好好人叫我開心d同關心我.

Michmich
共1篇醫評
求診日期: 2016-05-11
費用($): $1100
疾病/求診原因:
多汗
一個識得明白關心病人嘅好醫生
評論日期 : 2016-07-26

一路都受多汗問題困擾,又搵唔到解決方法,非常困擾。很好無意中在報紙看到陳醫生有關止汗治療的訪問,提到微波止汗Miradry 。諗住唔使有手術嘅風險又有治療的效果決心一試。陳醫生真係一個好識得關心體貼病人的好醫生,詳細解釋各種不同止汗的治療方案。整個過程比想像中簡單和順利,不過做治療時完全冇感覺,陳醫生好細心和我談話分散我注意力。做完手術大概兩個月了,問題已大大進步,就算現在夏天出街著衫都唔驚尷尬,希望效果可以繼續持續。

Roger Lui
共1篇醫評
求診日期: 2016-01-18
費用($): $3000
費用附註:
彩光治療
疾病/求診原因:
玫瑰痤瘡, 急性濕疹
好醫術, 好醫德, 靚護士
評論日期 : 2016-02-09

上年年尾確疹玫瑰痤瘡, 求醫食藥控制但不能根治, 後轉介陳醫生並接受彩光治療, 二月初做第一次治療, 效果比預期理想, 沒異常狀態下沒病發, 期盼第二, 三次後能根治

治療過程, 洗面, 先在面上塗層透明嗜喱, 後用光學儀器. 如一團針刺, 會痛, 過程約十至廿分鐘

醫生, 護士好亦專, 友善, 我放心

病因, 本人估計是夏天連場曝曬後, 冬天乾引致

一次彩光約 3000至 5000元

emily
共1篇醫評
求診日期: 2015-10-10
費用($): $1450
疾病/求診原因:
皮膚敏感,暗瘡
有醫德的醫生
評論日期 : 2015-10-10

第一次睇,雖診金要1100,但所有評語都是好好,以前試過其他醫生,專業係有,但態度惡劣又少野講又唔問病人病歷再加上就算你問都唔願答自己,係咁e睇2下就開抗生素又類固醇的醫生大有人在,所以我選擇醫生時非常注重醫德。

等睇唔算耐,始終人多,睇症時候都尚算足夠,起碼我自己就睇左約15min。第一次見好主動打招親切,主動查詢本人問題,會俾時間你講,態度好好,詢問亦有問有答,意見中肯,不會hea答。雖然說話 略快,不過最重要是會明確分析,一步一步咁去醫,就我自己,暗瘡好嚴重,可以話半塊面長滿4-50粒不同類型的豆,加埋超敏感極紅及極缺水加脫皮,但醫生睇完後會先醫好一樣先,再覆診,再醫另一樣,過程需慢,但身體會無咁傷,因為佢落藥都會盡量考慮我埋個胃(因我亦有長期腸胃差的問題,胃都睇緊專科),都好細心,加上佢的磁場好樂觀,好正面,睇得好舒服。但因第一次睇,醫療效果未見到住(暫比2粒星星先),要一段時間觀察才可定論,但佢而家初步俾我的藥唔多,食完未見有副作用,已經好感恩。

所以這醫生真係值得一睇,不用擔心會搵錯醫生,放膽一試

Polly
共1篇醫評
求診日期: 2015-09-05
費用($): $1500
費用附註:
Consultation & Medicine
疾病/求診原因:
eczema
Dr Chan is very professional doctor
評論日期 : 2015-09-14

I will highly recommend Dr Chan to anyone who suffers from long term Eczema.

Dr Chan is very patient and his treatment is very effective. Both my daughter and myself had eczema for a long time and the condition has been greatly improved after taking one set of treatment ( medicine and ointment).

Chanccc
共1篇醫評
求診日期: 2015-08-29
費用($): $1200
疾病/求診原因:
濕疹
親切好醫生
評論日期 : 2015-09-05

陳醫生醫術精湛有無比嘅愛心,最難得係這麼忙碌,還會對病人親切慰問,令我的濕疹情況迅速好轉,實在無言感激

Catherine
共1篇醫評
求診日期: 2015-06-23
費用($): $2180
費用附註:
診金和冷凍治療
疾病/求診原因:
珍珠疣
勁nice的好醫生
評論日期 : 2015-06-27

本人的細仔最近臉上長滿了一粒粒,曾往政府皮膚科睇過,話要用冷凍治療,但呀仔被嚇怕,還不肯去覆診,結果越來越嚴重。後來經朋友介紹Dr. Chan 後,帶呀仔見陳醫生,他對小朋友極友善及搞笑,令呀仔在輕鬆環境下接受治療,而且陳醫生還安慰本人不用擔心。所以本人極力推介Dr.Chan 給各位爸爸媽媽。

Chriss
共1篇醫評
求診日期: 2015-05-09
費用($): $1000
疾病/求診原因:
汗臭
充滿愛心的好醫生
評論日期 : 2015-06-14

經常受腋下臭狐困擾,試過很多方法都有D味,非常尷尬。幸好聽朋友講陳厚毅醫生引入一種FDA認可的微波止汗治療miradry,於是立刻找他。做了一次治療,差不多用了兩個小時,陳醫生好細心完全唔覺痛。現在過了一個月情況好轉了很多,熱D的時候都不覺有體味,人都開心唒。

Viva
共1篇醫評
求診日期: 2015-05-06
費用($): $1000
疾病/求診原因:
體臭
愛心勁prof 好醫生
評論日期 : 2015-05-25

因為體臭問題,成日都好唔開心又尷尬,最慘有時在夏天更會有汗漬,試過Botox 都效果不好。本身都不絕望,又不想做手術驚風險。無意中google到陳厚毅醫生有關微波治療去除腋下汗腺Miradry 的報導,是FDA核實應該OK,而且是無創傷性,於是去試吓睇佢。知道陳醫生好出名成日上電視和在報紙雜誌有報導,應該好有架子和好寸。點知見到佢先發覺原來佢好有愛心,又用心聽我講我的病情,重詳細解釋我現時的情況和各種治療的方法。最難得是姑娘態度好友善成日笑。最後決定做Miradry,佢手勢好prof,手術室設備完善,手術過程完全無乜唔舒服,做完治療後,體臭問題己大為改善,自信心都進步很多。希望藉此機會分享自己的經驗亦希望陳醫生能幫到其他同病相橉的人。



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼