醫生資料

男 。 皮膚及性病科 。 尖沙咀 。 私人執業    22 5
何家強 HO KAI KEUNG
好評 22     0 負評
專科 専科類別 皮膚及性病科   
地址 地址 九龍尖沙咀堪富利士道12號宏貿發展大廈13AB室宏栢醫療中心
電話 診所電話 27872876
診症時間 診症時間 敬請預約
星期一 ︰ 0900-1900;
星期二 ︰ 0900-1900;
星期三 ︰ 0900-1900;
星期四 ︰ 0900-1900:
星期五 ︰ 0900-1900;
星期六 ︰ 0900-1700;
參考診金 參考診金 $400-$600
專業資格 香港中文大學內外全科醫學士 1991
英國皇家內科醫學院院士
香港醫學專科學院院士(內科)
香港內科醫學院院士
電郵 drkkho.grandpire@gmail.com
按此放大地圖




醫評

共22篇醫評, 正顯示第 1 - 10 篇醫評

tommy
共2篇醫評
求診日期: 2015-11-18
費用($): $700
疾病/求診原因:
濕疹
濕疹, 皮膚敏感
評論日期 : 2015-12-01

因濕疹, 皮膚敏感問題在入冬時變得嚴重, 去看了何醫生.

醫生幾nice, 用既藥都有效, 唯一係覺得上次佢睇得好似急D, 不過睇得好就得了.

kwan0324
共1篇醫評
求診日期: 2015-09-07
費用($): $1600
費用附註:
test
疾病/求診原因:
stds test
Very professional and care abt his patient
評論日期 : 2015-09-08

I was worry, so I go for Dr.ho clinic to get a stds test, the nurse are so nice even with so many clients, also the process of check were very professional, no embrassing, and dr.ho do care abt his patient emotion too, really recommend, very good doctor!

dixn
共1篇醫評
求診日期: 2015-08-03
費用($): $700
疾病/求診原因:
濕疹
醫生NICE 同細心
評論日期 : 2015-08-04

即日等WALKIN 籌, 開頭驚等好耐, 最後半小時就見到何醫生. 我同醫生講濕疹已經困擾左我超過十年.

醫生都好坦白, 話我呢隻濕疹係因天氣變而起, 暫時好難根治, 但係佢好有信心幫我減輕病情, 同埋佢話應讓2,3日會OK, 剩下的藥可留下次吃, 不用覆診.

感覺上醫生態度好, 有醫德, 專業, 唔係為錢叫人覆診, 看看幾星期後效果如何.

andylo
共1篇醫評
求診日期: 2015-07-15
費用($): $660
疾病/求診原因:
龜頭包皮炎
態度親切
評論日期 : 2015-07-22

一開始以為像皮膚一樣脫皮,並未理會
後來包皮開始一點痛的感覺
才趕緊找醫生

何家強醫生的態度親切及細心檢查,
原本緊張的要命,結果醫生講完,感覺就像小感冒一樣
只要吃藥擦藥就好的

開了一星的藥,吃到第三天就已經好了 ^_^

Emily.or
共1篇醫評
求診日期: 2015-03-20
費用($): $1000
疾病/求診原因:
濕疹
濕疹治療
評論日期 : 2015-07-19

我前排因腋下同大脾位感到痕癢!而且開始有一舊一舊情況岀現!係網上得知何醫生幾好!當日可能因平日,所以唔係太多人!我等左一陣就到我!醫生好仔細咁幫我檢查下!而且又不停問我有無食咩等等!之後仲有問必答!答得好詳細,而且又好有耐性解釋我呢個只係輕微濕疹!個成因係咩都解釋埋!仲提我有什麼應該少吃!呢個醫生值得推薦!

jennifier.ma
共1篇醫評
求診日期: 2015-04-23
費用($): $1300
疾病/求診原因:
pimple
Effective treatment
評論日期 : 2015-06-16

Dr. Ho Kai Keung was referred by my best friend who informed me about his good manner and attitude. I have a real good experience for my visit from his professional consultation. Treatment is quite effective to my skin.

macylee
共1篇醫評
求診日期: 2014-11-20
費用($): $3000
疾病/求診原因:
百分百好醫生
評論日期 : 2015-05-01

之前搵過何醫生打面上面的疣, 醫生真係有醫德,手勢好, 有耐心, 係我個親戚介紹的, 絕對好醫生, 我覺得以專科收費都係合理

angel.lin
共1篇醫評
求診日期: 2014-02-05
費用($): $800
疾病/求診原因:
濕疹
正所謂女為悅己者容!!
評論日期 : 2014-05-17

我自小天生便有濕疹了,因此有很多很多不同種類的食物也不能進食,否則全身手腳及面部頸部都會生滿紅疹又痕癢又痛,使我不敢外出見人,更不能夠入睡。

我現在已20歲了,剛剛進了大專,也結識了一位對我好好的男友,初時與他外出食飯時也很尷尬,每次外出前他都會先上網或問朋友哪裡會有好吃的東西或哪裡會有浪漫有情調的餐廳,但起初我也不敢告訴他我有嚴重濕疹而有很多東西也不能吃,我怕他會介意,他還問我是否哪裡不舒服或對他冇feel?其實我覺得佢對我真係好好好細心,後來我便告訴了他我的皮膚病,他竟然一點也沒有介意,還有很多時侯都遷就我,他喜歡吃的東西也不敢叫,於是我便周圍問問身邊的親戚朋友,以及上網尋找,看看濕疹可否跟治或痊癒。

終於,我去了睇評價較高的何家強皮膚科專科醫生,我一見何醫生時,我便不停地把我心裡好多的問題問他,何醫生卻一一解答我,除了成因、病癥、一些我已知的及未知的都講解得好清楚,更詳細講述如何防止或避免濕疹惡化下去,以及要注意的地方,例如:千萬不要洗澡過久、水溫要適中、少用肥皂、切勿經常擦爪皮膚或紅腫的地方、穿著純棉的衣服最為恰當、要保持家居清潔、盡量避免舖上地氈或飼養寵物、種植含花粉植物及不要選購有毛的玩具等等...

之後,何醫生更細心教導我應多使用適當的潤膚膏來保持皮膚滋潤,可減輕病發,何醫生也有開止痕藥膏,可以減輕皮膚的痕癢和紅腫現象,但警告我千萬不要持續使用,這會對皮膚造成永久性的損害,使皮膚變薄和出現橙皮紋現象,而且不斷重複使用會令藥物失去療效,因此建議我皮膚有痕癢或紅腫才去涂。

最後,何醫生還建議我切勿過度緊張,保持身心開心舒暢也對皮膚有幫助。

雖然診金要$800對一個學生來說真的有點貴,但最重要是效果好,何醫生又好人又有耐性,而且相此其他的過千蚊睇一次又求其又冇咩效啲皮膚科醫生,我覺得何醫生完全唔算貴,正所謂女為悅己者容麻。依家我有時都可以同男友放縱一兩次食喜歡食嘅食物了!

snow
共1篇醫評
求診日期: 2013-05-16
費用($): $1000
費用附註:
藥,藥肓
疾病/求診原因:
皮膚問題
最有醫德!最好人!
評論日期 : 2013-06-05

睇左何醫生態度實在很好!
不會厭病人問得多,會耐心講解病情,有問題打返去診所問,佢既護士都好樂意解答!有刺仲另開多隻藥肓叫我反去拎,仲晤洗收錢! (可能藥費or診金貴cover 到 甘細既藥肓費 )。

佢真係好nice, 好友善,好好人,但收費的確幾貴!淨診金都600.睇左三四次都未完全好反,
但因其專業友善,還是本人推介,係最有醫德既好人!
本人的必然選擇!!

linda.shek
共1篇醫評
求診日期: 2013-02-19
費用($): $800
疾病/求診原因:
濕疹
仁醫
評論日期 : 2013-03-24

本人是上網看到網友好評而去看何家強醫生.
何醫生是我看過已來醫德最高的醫生, 好開心搵到一個咁好既專科醫生.
何醫生真係用個心出來幫助病人. 平均睇一個病人有成半個鐘, 但睇得出係為病人的仁醫.

值得一讚, 姑娘很好人夠細心, 幫助病人解決疑慮.

最重要, 當然是何醫生是一個很有經驗的專科醫生, 去到佢診所就看到他的簡歷.



會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼