最新醫評

余永康醫生 Dr. YU WING HONG 男 。 普通科 。 元朗 。私人執業    11 0
LemonQT
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-20
費用($): $400
疾病/求診原因:
腸胃
終極無品
評論日期 : 2017-08-20

態度:一粒星都俾多,可以用差到0點形容,語氣陰柔而句句塞住你,唔俾我講我既情況。自言自語之後「請」我出去,前後有坐底30秒呱?!我擔心問一句,竟然又截住我反問我仲可以點幫我,叫我搵番原本既醫生算呀去睇急症呀等等!what the ____!如果你覺得我呃你假紙你大可唔俾架,我真係唔知佢d 好評邊度搵打手寫番黎!

陳思昕醫生 Dr. Chan Sze Yan, Yoki 女 。 牙科 。 荃灣 。私人執業    5 0
Wendy781
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-10
費用($): $1500
疾病/求診原因:
補幾隻牙
好家庭醫生
評論日期 : 2017-08-20

看了陳醫生好幾年,是一位認真負責任,有醫德的醫生,不拖症,牙齒邊度有問題講得清清楚楚,由病人按自己需要選擇。我全家也是看陳醫生,完全信賴她的技術及建議。

李祖祺醫生 Dr. LEE CHO KAY 男 。 皮膚及性病科 。 中環 。私人執業    31 1
Leeyingzi
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-10
費用($): $300
費用附註:
7日藥
疾病/求診原因:
玫瑰痤瘡
超級好醫生
評論日期 : 2017-08-20

李醫生真實是個藥到病除的好大夫!診斷病情准確無誤,費用超平,就是推介的护膚品有点太貴了!一套下來三千多元!但確实有效果,不錯!

柳漢榮醫生 Dr. LAU HON WING, DANIEL 男 。 外科 。 中環 。私人執業    4 0
Emem
共1篇醫評
求診日期: 2016-12-28
費用($): $5000
費用附註:
ultrasound, 抽針
疾病/求診原因:
乳癌
不可多得的仁醫
評論日期 : 2017-08-19

16年近聖誕媽媽確診乳癌, 當時未知第幾期, 經朋友介紹睇柳醫生.先講姑娘, 超好, 好幫病人,因應病情嚴重性幫你搵位, 聖誕放長假前安排好見柳醫生同手術期. 第一次睇柳醫生覺得佢check得仔細, 另一個醫生照漏的佢都照到, 解釋癌症因由同治療方法超詳細, 有ppt, 睇咗成個鐘, 手術高明, 傷口沒痛, 醫生費合理, 極力推薦

黎顯宏醫生 Dr. Lai Hin Wang 男 。 耳鼻喉科 。 尖沙咀 。私人執業    9 0
Cheung
共1篇醫評
求診日期: 2017-07-20
費用($): $1900
疾病/求診原因:
顯微鏡耳檢查及清洗
很有醫德和醫術高超的好醫生
評論日期 : 2017-08-16

手勢極好,我的耳屎很實很大,黎醫生取出時,很舒服,耳顯微鏡及清洗設備很先進,有助醫生更準確診斷耳的情況,為了我的聽力更持久耐用,我一定會聽黎醫生的話,怎樣都不盡信聽講座時的醫生答問。

彭振康醫生 Dr. Ivan Pang Chun-hong 男 。 骨科 。 旺角 。私人執業    9 5
sky cat
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-08
費用($): $1680
疾病/求診原因:
媽媽手
彭醫生仁心仁術
評論日期 : 2017-08-15

因患上俗稱"媽媽手"既狹窄性腱鞘炎,系網上睇過唔少評論關於彭醫生,所以就搵到呢位骨科醫生睇症。我未睇過骨科,所以去診所之前都心情忐忑。因為有呢個病已經接近兩個月,期間都有睇過好幾次中醫同普通科,但就一直無法醫好。當我見到彭醫生時,佢好細心聆聽我既病情,又會好詳細講解呢個病既原因同情況,之後再建議我用邊種方法治療,成個過程令我覺得好安心。打左針食左藥一個星期已經好翻曬了,多謝你彭醫生!真係好值得推薦比身邊有需要既人!

周永昌醫生 Dr. Chow Wing Cheong, Louis 男 。 外科 。 灣仔 。私人執業    14 3
Chungoh
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-02
費用($): $1800
費用附註:
診金
疾病/求診原因:
乳房纖維瘤
好差好差好差,唔好相信名氣
評論日期 : 2017-08-13

《病情》一邊乳房生左個瘤0.6cm一入房,周醫生語氣好急問左幾句,之後話有3個可以揀:可以觀察住或者抽野化驗又或者照磁力共振(無詳細解釋我帶去既x光片同超聲波既報告)。

跟住叫我瞓上床,佢動手檢查下。檢查完話可以先觀察。再問我怕唔怕痛(我話:怕!)你怕就唔好抽針(我問:係咪好痛架?),佢話:係!會好痛!

跟住佢就話,你咁怕痛,不如做磁力共振,磁力共振都貴要成8千,佢一味話我怕痛又話抽針化驗都唔平又話可以一次過照晒兩邊乳房,又話抽左針就唔可以返轉頭做磁力共振。我要知化驗同磁力出既報告有咩唔同我問多句佢就開始唔耐煩。最後,我揀觀察住先

以上,由見醫生到我出返黎都無10分鐘。第一次見醫生,醫生都會詳細先了解下病人再分析報告分析問題,周醫生!無囉!佢太忙無時間囉!佢俾我印象……”想拿拿聲見完收錢到下一個”

仲有一樣野,我已經另睇一名外科醫生W, W話磁力共振一般唔會做住,係好特別須要先要照!!W同我抽幼針,感覺似抽血一樣,唔係好痛。由入房見醫生到抽針,大約20分鐘!!

分享我既經歷係唔想有人似我一樣,book左幾個星期終於見到周醫生啦以為可以知多啲問多啲啦,點知…錯晒!! 信唔信,睇一次$1800你會知!

劉華醫生 Dr. Lau Wa 。 牙科 。 旺角 。私人執業    1 0
apple
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-13
費用($): $20000
費用附註:
植牙
疾病/求診原因:
種牙
診所姑娘態度極差和不負責任
評論日期 : 2017-08-13

種牙整個过程,前後由2月到8月用左半年有, 從來沒有姑娘通知几時覆診,几時做牙帽等,全部要自行打電話詢問, 由於種牙的是老人家,姑娘一早話會電話通知几時覆診,但從來沒有收到電話,向其理論時態度極差(還自稱自己是全診所最資深), 醫生和姑娘沒有溝通的,姑娘只著緊收錢,沒有服務可言,姑姑的態度某程度是醫生助長的! 以後全家不會再幫襯!俾錢受氣!

楊協和醫生 Dr. Yeung Hip Wo Victor 男 。 泌尿外科 。 灣仔 。私人執業    1 0
Cheung Wing
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-03
費用($): $800
疾病/求診原因:
小便問題
值得推薦的醫生
評論日期 : 2017-08-11

因爸爸有小便問題,到網上搜尋後,找到了楊醫生,之前已致電預約,診症那天不需等侯,診所環境很好,給人很舒適的感覺,進診症室後,醫生主動打招呼,態度親切,因爸爸很擔心,所以有很多問題問醫生,但醫生很有耐性解釋病情及治療方法,意見中肯,完全沒有不耐煩的感覺,很值得推薦。

吳佩容醫生 Dr. Ng Pui Yung 女 。 腸胃肝臟科 。 內科 。 佐敦 。私人執業    17 6
ChristineLaw
共1篇醫評
求診日期: 2017-08-04
費用($): $4570
費用附註:
驗血+肝膽照聲波
疾病/求診原因:
肝酵素超高
肝炎+肝酵素超高
評論日期 : 2017-08-11

原本媽媽在政府醫院檢查及跟進, 得悉肝酵素超高,
因政府輪侯覆診的時間太長, 我們怕擔誤病情, 所以找專科醫生驗血和照超聲波. 當日帶著徬徨不安的心陪媽媽找吳醫生, 吳醫生耐心聆聽媽媽的病情, 著我們不用太擔心, 並且教導媽媽在飲食上要調節, 幸運地檢查報告出來大致都正常, 吳醫生很詳細解釋整個檢驗報告及結果, 並幫媽媽看醫健通政府醫院的過往病歷, 令我們頓覺安心不少. 吳醫生凡事在病人角度看, 她確係一位有醫又德仁心仁術值得我推介的好醫生.

會員電郵  
會員電郵  
下次自動登入     忘記密碼